topira Kirjoita vasta kun sinusta tuntuu

HEIVATKAA HÖPSISMI NYT POIS

Vasemmisto... Oikeisto... Liberaali... tai siltä väliltä taikka väite populismista.

 

En ymmärrä, että minkä takia keskusteluissa mennään nykyisin asioissa niin paljon iloisesti sekaisin? Minä en esimerkiksi ymmärtänyt, että mitä eroa on vasemmassa, keskellä taikka oikealla? Populismissa on taas haluttu osoittaa ketä puoluetta tahansa ja siinä haluaisin tietää, että ketkä tai mitkä asiat ovat populisteja?

 

Voisiko joku rehellisesti kertoa, että mitä hemmetin eroa on kaikesta näistä? Ketkä oikeasti näistä ääripäistä hyötyvät? Toiset esittelevät populistisesti sitä meille tuttuakin ja toiset esittelevät ulkomailtakin asti ja lopulta kaikki ulkomailla sekä meillä ovat populistisia puolueita, ettei mitään enää rajaa?! Mikä ihme tämä populismin höpinä nykyään on? Kuka osaa sen sanoa täsmällisesti? Ei kukaan!

 

Minä itse arvelen, että nyt Suomea vaivaa tauti nimeltä höpsismi. Sellainen tauti sekoittaa jokaisen ihmisen pääkopan ja sitten höpistään vasemmistosta, oikeistosta, niitä keskeltä ja pahimmin tauti vaikuttaa populismiin, mikä on saanut kansan päänupin ihan sekaisin.

 

Minä vähät piupaut annan minkäänlaisia arvoja näille vastakkainasetteluille. Minulle tärkeintä on, että pitää kaikkien toimia yhteisen kansakuntamme kanssa tehdä sitä työtä, joka tuottaa meille kaikille eniten hyötyä ja hyvinvointia. Kykyä ajatella myös tulevia veronmaksajiamme ja lapsiamme. Muuten meille käy kylmä rinki suolistomme patoluukulla, kun tulevat veronmaksajat ja lapsemme havaitsevat, että mitäs me vanhat kalkit hölmöilimme historiassa.

 

Syytökset eri puolueiden ”arvoista” ja määrityksistä, omituiset ns. vihapuheet eivät meitä kansalaisia hyödytä määrittelemään, että ketkä puolueet tai tietyt ihmiset laitetaan siihen tiettyyn lokeroon. Tärkeintä on siinä, että yritetään kuitenkin rakentaa Suomea siihen suuntaan, että voimme nostattaa oikeasti hyödyttävillä tavoilla takaisin kasvun tielle puolueista tai niissä olevista arvoista huolimatta.

 

Puolueiden ja ihmisten joukoissa on aina niitä, ketkä kirjoittavat tai puhuvat ajattelemattomasti. Kuka muistaa sellaisen kokoomuksen erään Uudessa Suomessa kirjoitetun blogin, missä eugenistisesti halusi puhua huonommista aineksista? Siitä kohkaistiin viikon verran ja asia nousi taas esille vain kuukauden kuluttua. Lopulta tämä kokoomuksen lupaavana tulevaisuuden toivona pitänyt nuori henkilö joutui eroamaan poliittisista piireistä.

 

Tämä muoti-ilmiö, että joka viikko pitää aina lässytellä PS-puoluetta ja ei kulu edes viikkoakaan ilman lässytyksen aihetta? Tämän täytyy olla jonkin sortin ennätys, jollaista en ole ennen nähnyt. Pitäisi varmaan luoda ihan uudenlainen kirja nimeltä ”Politiikan Suomen mestaruudet lässytyksistä”?

 

Hyvä on, mitä jos laitetaan Perussuomalaiset sivuun ihan kokonaan? Niin kuka puolue sen tilalle?

 

Laitettiinpa kuka tahansa sinne hallitukseen, niin mikään asia ei muutu. Ihmiset halusivat selvää muutosta politiikkaan ja se asia muuttuikin hiukan, kun PS:t tulivat hallitukseen ja ruvettiin vähän muuttamaan vanhoiksi käyneiksi käytäntöjä. Se ei vaan riittänyt ja syy ei ole PS:n takinkäännöistä vaan siinä meidän tutussa ja ihanassa politiikassa, missä hyväveljet-sisaret ovat päättäneet pitää miltei samoina. Sementoitiin prosenttimäärät, jotta ei vahingossakaan tule uusia puolueita sekoittamaan puoluekenttää ja YLE sekä media halusi tulla mukaan soppaa hämmentämään.

 

Meidät ihmiset petettiin, me haluttiin oikeita muutoksia ja tässäkö kaikki, mitä kyetään? Pitäisi kyetä paljon enemmän ja hemmetin isosti.

 

Niin ei media tehnyt vaan lässytteli jotain PS-puoluetta koko ajan ja vasta vähän myöhemmin alettiin ottamaan ihanat muotisanat vihapuheet esille vain siksi, kun J. A-A avasi sanaisen kirstunsa.

 

En ole koskaan ymmärtänytkään, että mitkä ovat vihapuheita? Huono määritelmä niille asioille, mistä olemme puhuneet jo vuosia sitten. Vihapuhe on oikeastaan vastine sille yhteiskunnan pahoinvoinnille, joka on vellonut viimeiset parikymmentä vuotta ja vasta sitten havaittiin ja keksittiin peitellympi muotisana vihapuheelle puhaltelemalla tuulta purjeisiin. Mikään ei siis ole paljonkaan muuttunut.

 

Nyt ei ole mitenkään tärkeää ottaa esille vihapuheita ja mitä sitten halutaan pöyristyttäviä juttuja löytääkään. Niitä ongelmia vaan ei voi lakaista maton alle vaan ongelmiin pitää puuttua oikeasti käsiksi, ei niin, että laput silmille ja asiat pois mielestä eli sensuroimalla uutisointeja. Lisää vaan sensurointeja listan jatkoksi kuten tämä ensimmäisen kerran Nikkin ennakkoon esiin ottamansa ongelmasta lapsipornosensuurista alkoikin ja se sensuuri vain jatkaa suurenemistaan nykyisin. Pirulle kun antaa pikkusormen, vie se koko käden. Tästä seuraa lopulta, että milloinkahan suuri pahoinvointi ottaa viimeisen niitin ja paisuu katastrofiksi? Tämä koskee myös median sensurointilinjaa ja myöhemmin lopulta valehdellaan tekosyyksi, että emme voineet mitenkään tietää. Kyllä kansa tietää, että milloin kamelin selkä tai jäykän puun runko on katki.

 

Nyt otetaan tärkeimmäksi teemaksi se, että mitä tehdään 600 000 suomalaisille työttömille muutakin kuin keppiä peppuihin ja tehdäänkö me lopulta oikeutta yrittäjyydelle parempaa oikeuspuolta, joustavuutta paremmin ynnä muuta?

 

Tärkeimmät asiat on katsoa, että mitkä normisäännöt ja byrokratiat pitäisi purkaa ja verolainsäädännöt selkeyttää kevyemmiksi ja antaa työllistäjille mahdollisuuksia joustavasti rakennella yritystä kaikessa rauhassa ja palkata sitä mukaa ihmisiä töihin.

 

Emme voi jatkaa enää typeryyksien tietä syyttelemällä toisiamme, että millä akseleilla olemmekaan? Meidän on vaan hyväksyttävä se tosiasia, että maailma on muuttunut ja säännöt eivät enää ole nykyisin samat. On siis muutettava sääntöjä voimakkaasti mutta kuitenkin Suomen kansalaisia hyvällä tavalla.

 

Meidän on yhdessä yritettävä rakentaa uudenlaiset tavat rakennella Suomesta kannattava paikka tuoda työpaikkoja ja yrittäjille enemmän joustavuuksia.

 

Yleensä olen lukenut, että kun työvoimasta on kysyntää, niin työpaikoista ja palkoista ei tarvitsisi joustaa ja yrittäjä kyllä osaa joustaa. Mutta aina saamme lukea jostain työvoimapulasta ja missähän ne pulat sitten löytyvät, niille kun ei löydy. Lääkkeiksi annetaan tekosyiksi, että maahanmuuttajia tänne ja heti, 1,8 miljoonaa, sanoi tämä entinen PM Katainen.

 

Yrittäjillä on omaa halua panostaa työllistämiseen, mutta ei se hyödytä, jos annetaan yrittäjille samoja keppejä ja ei anneta mitään joustavuuksia vaan aiheutetaan enemmän päänvaivaa, niin sitten ollaan ongelmissa. Työvoiman heikko tila ei riipu yrityksien tarpeista vaan siitä, että yrityksillä on jo valmiiksi vaikeaa koittaa saada ensimmäinen työntekijä, kun tiedetään minkälaiset kustannukset tulevat olemaan ja meneekö yritys heti konkkaan tilausten määrän vähentymisinä ja ties mistä. Kristallipalloja ei näillä pienyrityksillä ole ja markkinat ovat aina arvaamattomat. Ei pienyrityksiltä voida vaatia varmuutta siitä, että pitäisi etukäteen ennustaa vuoden tulot ja maksaa siitä vielä veroja ennakkoon. Se siitä kristallipallosta. Ei parisataa sivuinen verokirja auta hallitsemaan yrityksien tilanteita sen paremmin vaan ne kuuluisat: Joustavuus, helppous. Niitä en ole nähnytkään vielä.

 

Ongelma siinä on, että meille on toitotettu parikymmentä vuotta huutavasta työvoimapulasta ja sitä ei vaan ole näkynyt moneen vuoteen, työttömyyden määrä on vain pahentunut. Yrittäjyyteen on yritetty panostaa, mutta siihen ei tartuttu, koska yrittäjyyden asema ei ole yhtään sen parempi kuin ammattiliittoon kuuluvan työllisen työttömän.

 

Yrittäjyyden aseman parantumisena on yleensä seurannut työllisyyden edistymisenä ja työpaikkojen lisääntymisinä.Lopettakaamme siis typerät laitapuolien valinnat vaan katsotaan yhdessä yhteen hiileen puolueista riippumatta, että miten nostatetaan Suomi nousuun. Tempputyöllistämiset, työkokeilut, kuntoutukset, kaikki nämä pitää pistää pysäytetyiksi ja vilkaistava vihdoin ja viimein, että miten yrittäjyyden pitäisi olla kannattavampaa? Ei ainoa lääke ole työttömien kepittäminen ja syrjäyttämisen lisääntyminen.

 

Vanhat puolueet ja vanhat mediat näyttävät haluavan jatkavan samaa linjaa, niin minä en koskaan vanhoja äänestä vaan täysin uutta, joka voi tuoda uutta, raikkaampaa politiikkaa tilalle ja sitä kautta vanhat puolueet voisivat voimistella itsestään vanhoillispolitiikkakilot pois ja esitellä uutuuksia. Muuten kaikki näyttää ihan samalta harmaalta toistolta. Minä olen aina pitänyt mediaa politiikan lellikkikoirina. Media ei koskaan ole ollut valtion vahtikoirina. Vain harvat ovat valtion vahtikoiria ja niitäkin uusien tuulien koettajia koitetaan vaientaa.

 

Koitetaanko nyt sitä, että puolueista riippumatta voisimme katsella vähän muitakin lääkkeitä Suomen tautiin, ennen kuin kuollaan siihen?

 

Oli vaan pakko purkaa oma paha olo pois ja saada oma näkemykseni esille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Hieno kirjoitus!

Pakko vain vähän puolustaa persuja koska on kyse uudesta puolueesta joka on ekaa kertaa hallituksessa eikä suurimpana.. He muuttaisivat vaikka kuinka paljon enemmän asioita jos heille annettaisiin vapaatkädet mutta kun kaksi suurta vanhaa puoluetta blokkailee, niin ei siinä hirveästi mahdollisuuksia ole! Mutta se mikä tässä tekstistä puuttui niinkuin jokaiselta puolueelta niin mitä ne keinot ovat joilla helpotetaan yrittäjien yrittämistä tai työttömien töihinmenoa? Oikeassa olet siinä ettei ole ikinä ollut tai ole olemaankaan mitään työvoimapulaa!

Käyttäjän RonjaAnt kuva
Ronja Anttonen

Samaa mieltä Petrin kanssa. Mä itte kuulun PS-Puolueeseen ja oon paikallisyhdistyksen pj. Sanon vaan tänne kantani kun PS hallituksessa Keskustan ja Kokoomuksen kanssa ja olen huomannut että on vaikeata päättää kun yleensä ääni on 2-1 ja PS: llä ei oo helppoa olla hallituksessa. Kepun ja kokoomus yhteistyössä enemmän kun PS:n kanssa hallituksessa.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Ei ole pakko olla hallituksessa ajamassa toisten sanelemaa politiikkaa ja selittää jälkeenpäin, ettei muuta voitu kun isot pojat määräsivät. Kyllähän se on niin, että Perussuomalaiset haluavat olla hallituksessa ja hyväksyvät kaikki hallituksen päätökset. Turha sitä on selitellä paremmaksi.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@4. Totta, ei ole pakko olla hallituksessa ja poishan sieltä pitää kävellä, jos ei puoluekaverit kiinnosta.

Viimeksi PS ei halunnut hallitukseen ja siitä sitten lässytettiin jatkuvasti ja nyt lässytellään jälleen.

Minä en vain halua tälläista jatkuvaa lässyttelyä yhden ympärillä, kun pitäisi kaikkien puoluepösilöiden alkaa toden teolla ruveta rakentelemaan Suomelle uusia suuntauksia tulevaisuuteen. Tämä nykyinen meno on jo niin naurettavaa pöhlismiä.

Puretaan sitten koko eduskunta vanhoista puolueista ja pistetään sillä aikaa toimitusministeriö, kunnes saadaan ihan uudenlainen eduskunta. Saavat siinä sitten kaikki vanhoja kantoja kannattavat miettiä, että oliko omat toiminnat oikeita vai ei?

Minä olen vaan kyllästynyt typeryyksiin!

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #5

Aikamoinen umpikuja tässä on edessä kun kaikki puolueet ovat olleet hallitusvastuussa ja ajaneet huonoa politiikkaa. Edellinen hallitus oli pettymys, nykyinen on täysi katastrofi. Ei ole uskottavaa vaihtoehtoa. Uusi puolue ei ole vaihtoehto, koska persut söivät jo uskottavuuden siltä. Kukaan ei ole niin dorka, että uskoo samat valheet muutoksesta toiseen kertaan.

En keksi, miten tästä jatketaan eteenpäin. Suomi on kuitenkin menestynyt demokraattisena valtiona tähän asti oikein hyvin. Harmi, että sen perinteen päälle nyt oksennetaan urakalla.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #6

Suosittelisin lukemaan kirjaa nimeltä Lumedemokratia, joka vähän valottaa sitä, että mitä puoluekenttien sisällä oikein tapahtuu ja semmoinen meno jatkuu niin kauan kuin mitä me kansalaiset hölmöinä menemme äänestämään samoja puolueita vuodesta toiseen.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ei ole ei.. mutta pelottaisi ajatella minkälaista maahanmuuttoa ja Eu politiikkaa hallitus tekisi jos sdp taikka vasemmisto olisi tilalla! Onneksi PS on siellä edes vähän jarruttamassa..

Harmi vain kun harvat ihmiset jaksavat seurata tarkemmin politiikkaa, niin eivät huomaa missä välissä PS joutuu tekemään politiikkaansa... Nyt sokeina itkevät kun PS kääntää "takkiaan".
Ja ens vaalit todennäköisesti on taas vaihteeksi uneliaat ja nukkuvia on ennätys paljon, kun eivät usko että äänestäminen kannattaa! Sit taas itketään kun vanhat puolueet on hallituksessa.. :/

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Mitä yrittäjyyteen tulee, niin mahtavatkohan yrittäjät yrittää kääntää syntypukin roolia julkiselle sektorille ja hallituspolitiikkaan, siis kun omat bisnesideat ei lähde lentoon. Että kyse olikin vain yrittämiselle epäsuotuisasta ilmapiiristä.

Omat kokemukseni pk-sektorilta energia-alan laitevalmistajista viittaavat siihen, että voidaan jopa odottaa, että uuden kehittämisen T&K-riski pitäisi olla täysin ulkoistettavissa julkisten rahoitusten varaan. 50 % omarahoitusosuus on jo sen luokan riski, ettei T&K-investointiin lähdetä. Jotkut yrittäjät ovat saattaneet kuvitella, että me yliopistossa (uusia eksperttejä mm. pk-yrityksiin kouluttavat) olemme heille ehtymätön luonnonvara, lähes ilmaisia liiketoimintakonsultteja. Ettei meillä muuta tekemistä ole kuin istua jalat pöydällä ja odotella sitä puhelinsoittoa pk-yrityksestä jonkun tuotekehitysinnovaation toteuttamiseksi. Jonka pk-yritys sitten mielellään kaupallistaa ja ottaa IPR:n, muutaman tonnin T&K-avustuksen perusteella.
Tällä tarkoitan varmaan sitä, että pk-yritystoimintaa saatetaan romantisoida jossain määrin liikaa.
Bioenergia-alalla tämä on johtanut kuitenkin siihen, että yritetään keksiä bisnestä perinteisestä ns. halonhakkuusta ja risusavotasta kun ei muutakaan osata ja korkean teknologian&korkean riskin pk-yritystoiminta puuttuu melko lailla.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Tuulivoimalat on se yksi ajatus, missä kukaan ei ole huomaavinaankaan, että minne ne rahat lopulta päätyvät: Veroparatiisisaareen.

Toinen on se, että esim. Mehiläinen ei anna veroja Suomeen kuin vähän ja suurin osa kulkee niiden veroparatiisien kautta ja myös lääkäreiden palkkiot muodostuvat jostain muusta kuin puhtaasti rahasta.

Ongelma siinä onkin, että PK-yrityksillä ei ole juurikaan mahdollisuuksia taistella jättiläisiä vastaan vaan ne jättiläiset syövät ne suupaloina antamalla liian halpaa hintaa tai palveluja tarjoamalla ilmaiseksi jonkin toisen tuetulla rahalla. Ei siis mikään ihme, että ettei suuryritykset enää pysty palkkaamaan ketään töihin, kun ne syövät aina pienet firmat kitaansa ja kuitenkin laitetaan ihmisiä kortistoon.

Missä sitä sitten enää töitä voisi lopulta löytyä?

Ihmisten pitää ymmärtää, että mitään ilmaista lounasta ei ole.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Valitettavasti ne uudetkin puolueet ovat äkkiä samoilla raiteilla kuin vanhat, sillä se, että asiat ovat kuten ovat, ei ole ihan täysin poliitikkojen käsissä. Heidän tehtävänsä on, etenkin puoluejohtajina, esittää että asia olisi jotenkin toisin. Siksi pitkälti samat turhat toiveet, vaaleista toiseen.

Toimituksen poiminnat